De manier om muggenbeten te voorkomen

  We zijn allemaal wel eens gebeten door muggen. Muggenbeten kunnen erg irritant zijn, vooral omdat ze erg jeuken en uw huid soms behoorlijk opgezwollen kan zijn nadat u bent gebeten door een mug. De meeste muggenbeten kunnen gelukkig geen kwaad, maar als u afreist naar het buitenland en daar gestoken wordt door een mug die een virus bij zich draagt, kan een muggenbeet behoorlijk vervelend en zelfs gevaarlijk zijn. U kunt erg ziek worden en in uitzonderlijke situaties kunnen sommige muggensteken kunnen zelfs de dood tot gevolg hebben. Het is daarom erg belangrijk om te weten hoe u een muggenbeet kunt voorkomen. Hieronder leggen we u daar meer over uit.

   

  De juiste vaccinaties en pillen halen

  Als u op vakantie gaat naar een land waar muggen zijn die nare muggenbeten kunnen veroorzaken met ziekte tot gevolg, is het verstandig om vaccinaties te halen voordat u op vakantie gaat. Dit is vooral verstandig als u naar een land gaat waar de malariamug en de tijgermug leven, want het is erg vervelend als u malaria oploopt door een muggenbeet. Als u naar een land afreist waar de malariamug leeft, is het ook verstandig om, voordat u in het vliegtuig stapt, een aantal dagen malariapillen te slikken. Ecostyle.be legt dit goed uit. Uw arts kan u hier meer over vertellen.

  Wees goed geïnformeerd

  Het kan natuurlijk gebeuren dat u wel bent gevaccineerd, maar tóch gestoken wordt door een malariamug en u hier ziek van wordt. In dit geval is het slim om van tevoren al goed ingelicht te zijn over de symptomen waar u last van kunt krijgen als u bent gestoken door een malariamug of een tijgermug. Zo herkent u de verschijnselen van de ziekte snel en kunt u ook snel handelen door naar het ziekenhuis te gaan. Op die manier kan er nog iets gedaan worden aan uw besmetting en hoeft het feit dat u bent gestoken door een malariamug of tijgermug geen groot probleem te zijn.

   

  Het zikavirus

  Op dit moment is het zikavirus een virus dat veel overgedragen wordt van muggen op mensen in bepaalde gebieden van de wereld. Een besmetting van het zikavirus kan zeer vervelende en zelfs gevaarlijke gevolgen hebben. Een manier om een besmetting van het zikavirus te voorkomen, is door een andere vakantiebestemming te kiezen en zo zeker te weten dat u niet gestoken kunt worden door een mug die het zikavirus bij zich draagt.

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *