Welke vaccinaties heb je nodig voor Bali?

  Op vakantie naar Bali… wie wil dat nou niet? Op Bali kunt u onbeperkt genieten van heerlijk weer, prachtige stranden, adembenemende natuur en een fantastische sfeer. Bali is om vele redenen een ontzettend populaire vakantiebestemming en jaarlijks zijn er ontzettend veel toeristen die afreizen naar Indonesië om van dit prachtige eiland te genieten. Het is echter wel belangrijk om, als u besluit op vakantie te gaan naar Bali, tijdig uw vaccinaties te regelen. Bali is namelijk een eiland waar u een infectieziekte kunt oplopen, zoals bijvoorbeeld infectieziekten die overgedragen worden door middel van muggenbeten. Hoewel het gevaar van het zika virus op dit moment niet actief speelt in Indonesië, zijn er wel andere infectieziekten waartegen u zich moet laten inenten. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de nodige vaccinaties voor een vakantie naar Bali.

   

  Welke vaccinaties heb ik nodig voor een vakantie naar Bali?

  Voor een vakantie naar Bali is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Ook wordt aangeraden om u te laten inenten tegen DTP, hepatitis A, de mazelen (tenzij u dit al eens gehad hebt) en in zeldzame gevallen ook tegen de Japanse encefalitis. Deze inentingen zijn gebaseerd op de infectieziekten die voorkomen in Indonesië en specifiek op Bali. Voor muggen hoeft u zich niet specifiek te laten inenten, omdat de malariamug niet actief is op Bali. Wel is het handig om bestrijdingsmiddelen tegen muggen mee te nemen op vakantie, omdat de muggen op Bali wel voor veel jeuk en grote bulten kunnen zorgen.

   

  Meer weten over vaccinaties voor Bali

  Wilt u meer weten over de vaccinaties die u nodig hebt voor Bali en de mogelijke infectieziekten die u op Bali kunt oplopen? Dan kunt u ook kijken op Joker.be.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *