Vaccinaties en malariatabletten tijdens de zwangerschap

  Als u naar een gebied reist waar de malariamug reist, wordt het altijd aangeraden om u te laten inenten tegen malaria en om malariapilllen te slikken in de dagen voordat u afreist naar het land in kwestie. Malaria is immers een vervelende infectieziekte die erg gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid. Een vaccinatie of het slikken van pillen kan voorkomen dat u besmet raakt met deze ziekte, waardoor u ook geen gezondheidsrisico’s loopt. Echter, als u zwanger bent, zijn er een hoop medicijnen die u niet zomaar mag nemen, omdat dit een risico kan zijn voor de gezondheid van het kind dat u bij zich draagt. Hoewel het voorkomen van een muggenbeet natuurlijk de beste manier is om ervoor te zorgen dat uw kind niet in gevaar komt, is het belangrijk om te weten of u gevaccineerd mag worden als u zwanger bent en wat de gevolgen zijn van malaria tijdens de zwangerschap.

  Malaria tijdens de zwangerschap

  Malaria kan tijdens de zwangerschap erg gevaarlijk zijn voor zowel moeder als kind. Omdat een vrouw tijdens de zwangerschap sowieso een verminderde weerstand heeft, is een zwangere vrouw kwetsbaarder en kan zij sneller besmet raken met malaria dan een vrouw die niet zwanger is. Het dus altijd beter is om tijdens uw zwangerschap niet af te reizen naar een gebied waar malaria heerst. Travelclinic geeft veel informatie hierover.

   

  Malarone tijdens de zwangerschap

  Malarone is één van de medicijnen die u kunt gebruiken om de besmetting van malaria te voorkomen. Helaas is er nog niet veel bekend over het effect van Malarone tijdens de zwangerschap en kan er nog geen goed advies gegeven worden over het wel of niet slikken van dit medicijn. Als u van plan bent om op vakantie te gaan naar een land waarvoor u normaal gesproken medicatie moet nemen tegen Malaria? Dan is het wijs om hierover contact op te nemen met uw arts. Wist u niet dat u zwanger bent en blijkt dat u Malarone hebt geslikt en toch zwanger was? Neem dan contact op met uw verloskundige. Er kan dan gekeken worden hoe het met uw kind gaat en er kan via de verloskundige of via uw arts nagegaan worden of er sprake is van een malariabesmetting.

   

  Meer weten over zwangerschap en reizen

  Wilt u meer weten over de combinatie van zwanger zijn en reizen naar landen waar infectieziekten heersen? Kijk dan eens op Ggdvaccinaties. Hier vindt u allerlei informatie over zwangerschap en reizen en de risico’s die u mogelijk loopt. Ook vindt u hier tips om te voorkomen dat u of uw kind in gevaar komt ten gevolge van een infectieziekte tijdens uw zwangerschap.

   

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *