Vaccinaties voor Sri Lanka

  Voordat je een bezoek aan Sri Lanka brengt, heb je een aantal inentingen nodig. Deze kun je gemakkelijk enkele weken voordat je op reis gaat laten zetten. Als je naast Sri Lanka ook nog naar andere Aziatische landen gaat dan hoef je waarschijnlijk niet of  nauwelijks extra vaccinaties te laten zetten.

  Verplichte vaccinaties voor Sri Lanka

  Als je binnen zeven dagen voor je aankomst in Sri Lanka in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt dan ben je verplicht om een vaccinatie voor te hebben.

  Aanbevolen inentingen Sri Lanka

  Ongeacht de duur van je reis worden drie vaccinaties aangeraden:

  1. DTP
  2. Hepatitis
  3. BMR

  Overige aanbevelingen

  Een inenting tegen buiktyfus wordt ook aangeraden wanneer je langer dan twee weken in Sri Lanka of in andere landen in Azië verblijft. Blijf je meerdere maanden weg? Laat je dan ook vaccineren tegen hepatitis B en rabiës. Voor sommige reizen geldt dit ook voor tuberculose. In Sri Lanka komt ook malaria voor. Hierdoor is het zeker verstandig om DEET te gebruiken. Naast dat het handig is tegen malariamuggen is het ook een geneesmiddel tegen andere ziektes. Voor vragen , zoals ‘hoeveel malariapillen moet ik nemen?’  raden wij je aan om contact op te nemen met je huisarts. Inentingen Sri Lanka zijn dus aan te raden.

  Geneesmiddelen

  Als je regelmatig geneesmiddelen moet slikken neem deze dan in voldoende mate mee. Het is mogelijk dat deze medicijnen in Sri Lanka niet verkrijgbaar zijn. Neem ook voor de zekerheid een kopie van het recept mee. Wanneer je een speciaal doktersadvies hebt is het ook raadzaam dat jouw dokter dit in het Engels uitschrijft. Voor meer informatie kun je terecht bij je huisarts. Neem ook je medisch paspoort mee naar Sri Lanka. In het Europees Medisch Paspoort worden gegevens vermeld over medicijngebruik, ziekten en aandoeningen. Dit kun je aanschaffen bij je huisarts of een apotheek.

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *