Vaccinaties voor je vakantie in India

  India is een prachtig land waar ieder jaar weer miljoenen toeristen naar afreizen. India is vanwege de rijke cultuur, de prachtige natuur en de schitterende bezienswaardigheden een populaire vakantiebestemming voor vele mensen. Zomaar op vakantie gaan naar India is echter niet mogelijk, omdat het belangrijk is om eerst gevaccineerd te worden voordat u afreist naar India. In India kunt u een infectieziekte oplopen, omdat er in India ziekten heersen die u hier in Vlaanderen niet kunt oplopen. Wilt u weten welke inentingen u nodig hebt voor India en hoe lang van tevoren u moet vaccineren voordat u naar India gaat? U kunt altijd op deze website Vacciweb, maar als u meer wilt weten, kunt u ook verder lezen voor informatie over intentingen voor India en het slikken van malariapillen. Lees gauw verder voor meer informatie.

   

  Inentingen voor India

  Als u naar India gaat, wordt het aangeraden om u sowieso in te eten tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), tegen Buiktyfus en tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht). Deze ziekten zijn makkelijk op te lopen als u in India bent en een vaccinatie kan besmetting op een makkelijke manier voorkomen. Waar u uw vaccinatie kunt halen, kunt u vragen aan uw arts. Wees op tijd met het informeren, zodat u er niet te laat achter komt dat u zich had moeten laten vaccineren.

   

  Malariakaart India

  Als u op vakantie gaat naar India, wordt het tevens aangeraden om bescherming tegen malaria in te nemen. Dit hangt wel af van de plaats waar u naar toe gaat. Op een malariakaart van India kunt u zien in welke gebieden de malariamug leeft en voor welke gebieden u wel of geen maatregelen hoeft te treffen. Zo wordt het bijvoorbeeld voor reizen naar Rajastan in India wél aangeraden om malariapillen te slikken, maar hoeft u dit voor andere gebieden niet te doen. Maatregelen treffen voor malaria in India hoeft echter niet gedaan te worden in de vorm van een vaccinatie. U kunt bescherming tegen malaria krijgen in de vorm van malariapillen, die u tijdens uw vakantie beschermen tegen een eventuele besmetting.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *